Inhuldiging Dijlewolvenpad in Leuven Kinderen ontdekken natuur in de stad via leerpad

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Op vrijdag 13 oktober wordt het nieuwe ‘Dijlewolvenpad’ ingehuldigd. Het Dijlewolvenpad is het natuurleerpad dat de Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud, met de steun van de provincie Vlaams-Brabant en de stad Leuven, aanlegden in het Van Dalepark.

‘Met de aanleg van een natuurleerpad in het Van Dalepark in hartje Leuven zorgen we voor het behoud van de natuurlijke rijkdom en biodiversiteit in het midden van de stad’, zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid’. ‘Het Van Dalepark, met zijn sinds eeuwen onverstoorde bodem, bezit immers een schat aan wilde natuur, uniek voor de binnenstad van Leuven’, zegt Yvette Toison van de Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud vzw. ‘Via het natuurleerpad kunnen kinderen kennis, inzicht en vaardigheden opdoen over dit stukje natuur’. De groendienst van de stad Leuven zorgde voor de inrichting van het natuurleerpad.

Op vrijdag 13 oktober wordt het nieuwe natuurleerpad ingehuldigd door gedeputeerde Tie Roefs, Mohamed Ridouani, schepen van leefmilieu van Leuven en Yvette Toison van Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud vzw. Daarna planten ze, samen met de leerlingen van het vierde leerjaar van het Heilig Drievuldigheidscollege, een notelaar aan en lopen ze het natuurleerpad in.

Plaats van afspraak: Bij de ‘Voedselpiramide’ in het Van Dalepark, ingang Naamsestraat 80 in Leuven

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer