Inbrekers vijf keer op pad, drie keer in Kessel-Lo

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De politie stelde voorbije weekend minstens vier inbraken en een poging tot inbraak vast in het Leuvense. Drie keer waren inbrekers actief in Kessel-Lo en telkens één keer in Leuven en in Heverlee. Gelukkig bleef de buit steeds zeer beperkt.

In een woning in de Koetsweg in Kessel-Lo werd zaterdagavond ingebroken. De daders forceerden de kelderdeur achteraan de woning en doorzocht deze helemaal. Er werd niets gestolen. Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor sporenonderzoek. In de Platte Lostraat in Kessel-Lo bleef het bij een poging inbraak. De daders klommen aan de linkerzijde van de woning op een poortje en probeerden zo het raam van de garage in te trappen. Toen dit niet lukte, namen ze de vlucht. Ook in de Stijn Streuvelslaan in Kessel-Lo werd zaterdag ingebroken. De daders klommen over een omheining om zo aan de achterzijde van de woning te komen. Vervolgens klommen ze op de veranda om zo een raam op de eerste verdieping te forceren. De ganse woning werd doorzocht, maar op het eerste gezicht werd er niets gestolen.

De conciërge van een school op de Mechelsevest in Leuven kreeg zaterdagochtend omstreeks vijf uur een inbraakmelding binnen van de school. Hij ging onmiddellijk ter plaatse en zag licht van een zaklamp in de school. Kort daarop betrapte hij een onbekende man in de school die het onmiddellijk op een lopen zette. Er was geen nadeel.

In een huis in de Ijzerenmolenstraat in Heverlee werd vrijdagavond ingebroken. De dader verschafte zich toegang tot de tuin door over de omheining te klimmen. Vervolgens forceerde hij de achterdeur. De ganse woning werd doorzocht. De dader liet heel wat wanorde achter. Op het eerste gezicht was er geen nadeel.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer