Inbrekers op pad in Leuven

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Inbrekers waren het voorbije weekend minstens zes keer op pad, daarbij lieten ze minstens twee keer hun oog vallen op een zaak op de Oude Markt. Het ging om een apotheek en een café.

Een onbekende man belde vrijdagavond aan bij een huis in de Parkstraat. Toen de bewoner open deed, schrikte de onbekende. In het Frans vroeg hij of de bewoner de tandarts was. Zonder het antwoord af te wachten ging hij er vervolgens snel vandoor. Wellicht ging het om een inbreker die controleerde of in de woning waar hij zijn slag wilde slaan, iemand thuis was.

Dieven hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken in een cosmeticazaak in de Bondgenotenlaan. De uitbater stelde de inbraak zaterdagochtend vast. De indringers forceerden het slot van de voordeur en konden zo de winkel binnen raken. De indringers gingen er vandoor met het geld dat in de kassa zat. Het labo kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek. De bewoners die boven de zaak wonen, hadden niets gehoord. De politie gaat na of de bewakingscamera van de zaak of de bewakingscamera’s op de openbare weg eventueel nuttige beelden opleveren die naar de daders kunnen verwijzen.

Dieven hebben diezelfde nacht binnengedrongen in een apotheek op de Oude Markt. De zaakvoerder stelde zaterdagochtend vast dat het cilinderslot van de toegangsdeur was afgebroken. De indringers gingen er vandoor met het wisselgeld dat in de kassa zat. De bewoners die boven de zaak wonen hadden niets verdachts gehoord. De politie probeert aan de hand van camerabeelden de daders te identificeren. Ook in een café op de Oude Markt werd dezelfde nacht op dezelfde manier ingebroken. Een werknemer die het café zaterdagvoormiddag wilde openen, zag dat schuiven en kasten open stonden en dat de inhoud ervan verspreid lag over de vloer. Het afgebroken cilinderslot lag ook op de grond. Er werd schijnbaar niets gestolen. De eigenaar had zijn zaak gesloten na vier uur. De inbraak heeft zich dus voorgedaan in alle vroegte.

Dieven probeerden vrijdagnacht in te breken in een broodjeszaak in de Vital Decosterstraat. De uitbater stelde zaterdagmorgen vast dat het cilinderslot van de toegangsdeur geforceerd was. De daders slaagden er echter niet in het slot volledig te kraken. Daardoor raakten ze niet in de zaak binnen.

Inbrekers hebben zaterdag twee appartementen doorzocht op de Naamsesteenweg. Toen de bewoonster van één van de flats thuis kwam, kon ze niet meer naar binnen. Iemand had geprobeerd het slot van haar voordeur te forceren, maar was daar niet in geslaagd. Er kwam een slotenmaker aan te pas om de deur te openen. Eenmaal binnen werd vastgesteld dat het slaapkamerraam, dat uitgeeft op het terras, open stond. Uit onderzoek bleek dat de indringers waren binnengeraakt via de niet-slotvaste deur van de buur. Vervolgens hebben ze gebruik gemaakt van een stoel in diens appartement om op het balkon van de buurvrouw te klauteren. De indringers hadden geen tijd gehad om het appartement te doorzoeken. Ze werden immers verrast door de bewoonster die thuis kwam. Deze kon echter haar appartement niet binnen en ging bij haar onderburen de politie bellen. Zij zag even later wel drie onbekende jonge dames snel het flatgebouw verlaten. Wellicht waren dit de daders van de inbraak. Ook bij de buurman was niets gestolen.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer