Inbraken in woningen en apotheek Politie registreerde minder inbraken begin 2016

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Dieven hebben de voorbije nacht ingebroken in een apotheek op het de Becker Remyplein. De indringers forceerden een raam. De zaak werd helemaal doorzocht. De omvang van de buit is niet bekend. Het labo kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek.

Inbrekers hebben maandag overdag een appartement op de Eenmeilaan in Kessel-Lo doorzocht. Om binnen te raken hadden de inbrekers een keukenraam geforceerd. Eenmaal binnen barricadeerden de indringers de voordeur door er twee stoelen tegen te plaatsen. De buit bestond onder meer uit kledij, parfum en een laptop.

Dieven gingen er maandag vandoor met onder andere een laptop en een gsm uit een woning in de Peterseliegang. Uit het onderzoek bleek dat de indringers wellicht zijn binnen geraakt door over de muur te klauteren en vervolgens op het terras van de woning te klimmen. Aangezien de terrasdeur open stond, moest er geen braak worden gepleegd om binnen te komen. De woning was helemaal doorzocht.

Tijdens de eerste drie maanden van dit jaar registreerde de Leuvense politie 102 inbraken in woongelegenheden. Namelijk in januari stelden ze negentien inbraken vast, in februari zevenendertig en in maart zesenveertig. Dat zijn er 112 minder dan in dezelfde periode vorig jaar (52,3 %). In ruim één derde van de gevallen bleef het bij een poging en raakte de inbrekers dus niet binnen. Een groot aantal van de feiten vond overdag plaats.

 

 

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer