Inbraken in appartementen in stijgende lijn

Het aantal inbraken in appartementen zit in vergelijking met de vorige maanden in een stijgende lijn. “De bewoners van flatgebouwen moeten er als eerste inbraakwerende maatregel op toezien dat de centrale toegangsdeur van het flatgebouw steeds gesloten blijft voor onbekenden”, waarschuwt de Leuvense politie.

De voorbije week registreerde de politie 11 inbraken in appartementen, namelijk 6 in Leuven, 4 in Heverlee en 1 in Kessel-Lo. In bijna alle gevallen werd het slot van de voordeur van de flat afgebroken. De feiten vonden telkens plaats tijdens de dag en bijna allemaal tijdens de week. De buit bestond in alle gevallen uit geld en juwelen.

Ondanks alle gevoerde sensibiliseringscampagnes blijkt nog steeds dat de centrale toegangsdeur van heel wat appartementsgebouwen geen hindernis is voor inbrekers. In de meeste gevallen konden aan deze centrale toegang geen braaksporen worden vastgesteld, wat er op wijst dat de indringers een open deur aantroffen of met een of ander trucje makkelijk binnen geraakten.  

De bewoner van een appartement op de eerste verdieping van een gebouw in de Blijde-Inkomststraat stelde maandagavond vast dat zijn portefeuille, die op een tafeltje in de hal lag, was verdwenen. De deur van het appartement was niet slotvast. Het ziet er naar uit dat de indringer kon binnenglippen via de garagepoort die automatisch sluit nadat een wagen is binnengereden. De deur tussen de parking en de inkomhal van het gebouw bleek niet slotvast te zitten, zodat de indringer zonder probleem in het private woongedeelte raakte.

Toen de bewoonster van een appartement in de Broekstraat in Heverlee dinsdagnamiddag thuiskwam, kon ze niet meer binnen in haar woonst. Het cilinderslot van de voordeur van haar flat op de eerste verdieping was afgebroken. Er kwam een slotenmaker aan te pas om de bewoonster binnen te laten. Het appartement was volledig doorzocht. De buit bestond uit cash geld en juwelen. Het labo kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel