In Beeld: The Herfsts veroveren China

De provincie Vlaams-Brabant zendt de band The Herfsts uit Leuven naar het 2013 Chengdu International Youth Music Festival dat plaatsvindt van 25 tot en met 29 juli in de Volksrepubliek China. Deze zending past in het samenwerkingsakkoord dat de provincie heeft met de Chinese grootstad Chengdu.

Het Festival in Chengdu wordt georganiseerd voor jongeren uit de verschillende zustersteden en -regio’s van Chengdu. Door de universele taal van dans en muziek probeert men verschillende culturen verspreid over de hele wereld samen te brengen in een niet-competitieve setting. Het moet een vreugdevolle samenkomst zijn van Oosterse en Westerse culturen. Dit jaar reizen The Herfsts naar Chengdu om hun muzikaal talent internationaal op de kaart te zetten. The Herfsts zijn een zevenkoppig collectief uit het Leuvense met een droom: muziek spelen waar ze van houden, maar niet vinden bij de lokale platenboer. Het resultaat is aanstekelijke indie-powerpop waar het enthousiasme vanaf druipt. Dat wordt bevestigd door de vele liefhebbers die hen reeds aan het werk hebben gezien tijdens Humo’s Rock Rally, Marktrock en Rockvonk.

“Onze zoektocht voor een geschikte groep bracht ons bij deze finalisten van Rockvonk, een tweejaarlijks popconcours dat de provincie samen met het Depot organiseert. Dit najaar organiseren we een nieuwe editie”, zegt gedeputeerde voor Jeugd Luc Robijns. “Rockvonk moet een springplank zijn voor aanstormend talent en via deze zending naar Chengdu kunnen we ook meteen een verre internationale ervaring meegeven.” (KH)

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel