IN BEELD: P. Van Sant

De Leuvense legende P. Van Sant speelde een geslaagd concert in café Paradox in Kessel-Lo. P. Van Sant kwam er zijn cd Paradox Blues voorstellen en deed dat met verve. Zijn concert tijdens de Libertadfeesten werd ook al op veel gejuich onthaald.

 

“Ik maak rootsmuziek, een mix van folk, blues en mijn eigen inspiratie die in de loop der jaren alsmaar sterker is geworden. Dat ik solo ben gegaan, is een bewuste keuze. Op mijn nieuwste CD, ‘Paradox Blues’ (met overigens een sterke coverfoto van Peter de Bruyne, nvdr) staan uitsluitend zelfgeschreven nummers. Zowel de tekst als de muziek zijn van mijn hand. Nieuw werk, aangevuld met een paar remakes van eerder uitgebrachte songs. De liedjes gaan over het leven zoals het is: liefde, verdriet, teleurstellingen, verwachtingen. Ik heb veel inspiratie opgedaan aan de toog, en niet alleen negatieve dingen, hè. In feite is het simpel: je hoeft niet naar Mississippi, hier zie je genoeg. Maar het moet niet altijd even serieus zijn, hoor. ‘Black Pearl from Liberia‘, één van de liedjes op ‘Paradox Blues’ (één van de strafste nummers op de cd, nvdr) heb ik bijvoorbeeld in tien minuten op drie bierkaartjes geschreven, in ruil voor een bord eten (lacht).” (AA)

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel