In Beeld: Frimout stelt nieuw album voor

Bart Mertens
2 jaar geleden
door Bart Mertens

De Leuvense band Frimout heeft zopas het titelloze debuutalbum voorgesteld. Voor frontman Stef Willems en zijn kompanen een mijlpaal want de groep bestaat exact vijf jaar. “Na tien singles was het hoog tijd voor een echt album”, zegt Stef Willems.

De Belgische pop- en rockscène doet het goed en dat vertaald zich recentelijk in heel wat nieuwe albums. Stan Van Samang, Bazart, Lenny & De Wespen…en nu ook Frimout. Frontman Stef Willems zag het levenslicht in Leopoldsburg maar had al snel begrepen dat de muzikale klok in Leuven tikt. “Ik woon al dertien jaar in Leuven waarvan acht jaar in Wijgmaal”, vertelt Stef Willems. “En ik speel voetbal in Kessel-Lo. Je kan dus wel zeggen dat ik stilaan ingeburgerd ben in Leuven. Ik voel me hier echt thuis.”

Toch keerde Stef Willems met zijn kompanen van Frimout even terug naar Leopoldsburg voor de voorstelling van het titelloze debuutalbum. Laat hem dat vergeven worden want Frimout heeft een fijn plaatje afgeleverd en dat is wat echt telt. “Het optreden in Leopoldsburg was ongelofelijk plezant”, aldus Stef Willems. “We vierden daar meteen ook de vijfde verjaardag van Frimout. Na tien singles op rij gingen we in zee met producer Steve Willaert voor ons debuutalbum. Een hele eer voor ons want Steve is al dertig jaar de muzikale rechterhand van Will Tura. We hebben onze tijd genomen om de plaat af te werken. Dat had ook te maken met het feit dat ik die zelf moest financieren. Het is soms knokken omdat ik alles zelf doe maar voor deze zomer staan er nu al meer dan 10 shows geboekt. En binnenkort spelen we in een uitverkocht CC in Aartselaar het voorprogramma van mijn bijna buurman Stan van Samang. Maar…vooralsnog ontbreekt Leuven nog op ons programma. We zouden het echt spijtig vinden als we onze plaat niet in Leuven konden spelen voor een enthousiast publiek.” De organisatoren van Het Groot Verlof weten bij deze dat Frimout hoopt op een verlossend telefoontje…

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens