In 2016 ongeveer veertig procent minder inbraken Dit tegenover dezelfde periode vorig jaar

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Uit de inbraakcijfers van de periode tussen januari 2016 en september 2016 blijkt trouwens dat het aantal inbraken tijdens de eerste negen maanden van het jaar met meer dan 42% is gedaald. In totaal werden 297 inbraken of inbraakpogingen, ruim veertig procent van de inbraken mislukt, vastgesteld. Dat zijn er 219 minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Binnen enkele dagen krijgt de ‘Alert’-campagne in het raam van de strijd tegen inbraken trouwens weer een extra impuls. Lange donkere dagen houden een hoger risico op inbraken in. Vandaar dat de politie het aantal controle-acties geleidelijk aan weer verhoogt. Daarnaast wordt ook de burger opnieuw alert gemaakt voor de risico’s van inbraken en gesensibiliseerd om de woning altijd slotvast te maken én politie onmiddellijk te bellen in geval men verdachte zaken opmerkt of verdachte personen opmerkt.

Dieven hebben vrijdag ingebroken in een woning in de Wittebolsstraat in Wijgmaal. Toen de bewoners ’s nachts thuis kwamen, stelden ze vast dat de achterdeur werd opengebroken. De woning werd doorzocht. De indringers gingen er vandoor met enkele juwelen. Ook in de Schoolbergenstraat in Kessel-Lo werd geprobeerd om in te breken. De daders sloegen een keukenraam aan de achterzijde van het huis stuk, maar staakten toen hun inbraakpoging.

 

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer