Ideaal Wonen in Huis en Tuin pakt uit met Golden Gate Bridge

Van 15 tot 24 maart vindt op vrijdag, zaterdag en zondag de 41ste Leuvense woonbeurs plaats. De bezoekers kunnen er kennismaken met een brede waaier diensten en producten van 180 exposanten. Een van de blikvangers is een 13m lang houten model van de Golden Gate Bridge, gebouwd door leerling-houtbewerkers.

Opnieuw is er tijdens Ideaal Wonen in Huis en Tuin heel wat te beleven. Uiteraard zijn er in de eerste plaats de producten, diensten en speciale beursvoorwaarden van de 180 exposanten uit meer dan 40 sectoren. Het aanbod is bijzonder ruim: van airconditioning tot zwembaden, van meubelen tot tuinen, van binnenhuisinrichting tot woningbouw. Iedereen die wil renoveren, bouwen zijn interieur (her)inrichten of een tuin aanleggen vindt er beslist zijn gading. Bovendien maakt de beurs het voor haar bezoekers extra gezellig.

“Een beursbezoek moet ook een beetje een feest zijn,” zegt Marina Beullens, commercieel verantwoordelijke van organisator Leuven Handelt!. “Daarom is er op vrijdag 15 maart van 19 tot 23 uur een avant-première. Iedereen krijgt dan aan de ingang een glaasje bubbels. Op vrijdag 22 maart is er de nocturne en ook dan verwelkomen we van 19 uur tot 21.30 uur de bezoeker met een lekker glas. Trouwens, de hele beurs lang kunnen onze gasten even ontspannen in de champagnebar. En dat geldt ook voor jonge ouders. Om ze in staat te stellen optimaal voordeel te halen uit hun beursbezoek, kan hun kroost terecht in de gratis kinderopvang.” 

Omdat de bouwindustrie hoge nood heeft aan goed opgeleide vakmensen, besteden we tijdens de 41ste Ideaal Wonen extra aandacht aan toekomstige houtbewerkers. 75 leerlingen uit zeven Vlaams-Brabantse scholen namen deel aan het project van Bos+ (www.bosplus.be<http://www.bosplus.be> ). Ze maakten duurzame werkstukken uit hout die op de beurs worden tentoongesteld. Dat zijn onder meer een model-passiefhuis, een rond keukenblok, allerlei zitmeubels en een 13 meter lang model van de beroemde Golden Gate Bridge.

Praktisch

41ste Ideaal Wonen in Hout en Tuin
Brabanthal, 3001 Leuven
 
Vrijdag 15 maart: 19 – 23u (avant première)
Zaterdag 16, zondag 17 maart: 14 – 20u
Maandag 18 maart: 14 – 23u (Dag van de Bouw, met gratis infosessies)
Dinsdag 19, woensdag 20, donderdag 21: gesloten
Vrijdag 22 maart: 14 – 23u (nocturne 19 – 23u)
Zaterdag 23, zondag 24 maart: 14 – 20u
 
Ideaal Wonen in Huis en Tuin is een organisatie van Leuven Handelt!, de Leuvense handelaarsvereniging. Meer inlichtingen op www.leuvenhandelt.be

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel