Hotel in historisch Tafelrond nog altijd niet open

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
927 Views
door Kirsten Bosmans

The Fourth, het langverwachte hotel in het Tafelrond op de Grote Markt in Leuven, heeft de deuren nog altijd niet geopend. Aanvankelijk was de opening gepland voor september 2016, maar de werken vlotten niet zoals het hoorde. Vandaag kan niemand precies zeggen wanneer het hotel opent.

Oponthoud lijkt wel het codewoord voor het Tafelrond. Het toprestaurant in het gebouw zou ook al in juni vorig jaar openen, maar doordat de verbouwing vertragingen opliep, draaide de zaak pas in november op volle toeren. En daarmee waren de problemen nog niet van de baan. Amper twee maanden later, in januari jongstleden, besloot topchef Wouter Van der Vieren op te stappen: hij werd intussen vervangen door Sébastien Kister.

Toch lijken de tegenslagen niet te stoppen voor eigenaar Jan Callewaert. Want ook de opening van het hotel loopt ernstige vertraging op. In de zeven maanden, dat The Fourth eigenlijk al open had moeten zijn, is er weinig of niks veranderd. Volgens Callewaert zijn de werkzaamheden wel degelijk nog bezig, maar wil hij zich niet vastpinnen op een datum.

Gefluisterd wordt dat het tophotel in juni de deuren zou openen, maar dat wil of kan niemand officieel bevestigen.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans