Hotel in historisch Tafelrond nog altijd niet open

Opening Tafelrond
Kirsten Bosmans
6 maanden geleden
901 Views
door Kirsten Bosmans

The Fourth, het langverwachte hotel in het Tafelrond op de Grote Markt in Leuven, heeft de deuren nog altijd niet geopend. Aanvankelijk was de opening gepland voor september 2016, maar de werken vlotten niet zoals het hoorde. Vandaag kan niemand precies zeggen wanneer het hotel opent.

Oponthoud lijkt wel het codewoord voor het Tafelrond. Het toprestaurant in het gebouw zou ook al in juni vorig jaar openen, maar doordat de verbouwing vertragingen opliep, draaide de zaak pas in november op volle toeren. En daarmee waren de problemen nog niet van de baan. Amper twee maanden later, in januari jongstleden, besloot topchef Wouter Van der Vieren op te stappen: hij werd intussen vervangen door Sébastien Kister.

Toch lijken de tegenslagen niet te stoppen voor eigenaar Jan Callewaert. Want ook de opening van het hotel loopt ernstige vertraging op. In de zeven maanden, dat The Fourth eigenlijk al open had moeten zijn, is er weinig of niks veranderd. Volgens Callewaert zijn de werkzaamheden wel degelijk nog bezig, maar wil hij zich niet vastpinnen op een datum.

Gefluisterd wordt dat het tophotel in juni de deuren zou openen, maar dat wil of kan niemand officieel bevestigen.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans

1 Comment

 • Ik volg dit verhaal met veel interesse van bij het begin: de verkoop van het gebouw van De Nationale Bank van België in Leuven.
  Ik ben zelf actief in de sector met YENN b&b en met YENN Walks sinds 2009.
  Honderdenéén Leuvense kleine en grotere initiatiefnemers zijn dag in dag uit in de weer om de bezoeker aan Leuven hartelijk te verwelkomen en een fijne tijd te bezorgen:
  – de diverse b&b’s, logiesverblijven en hostels in en net buiten de stad
  – de kleine en grote hotels waar het personeel en het management dagdagelijks hun uiterste best doen om hun gasten aangenaam te verrassen
  – de gidsenorganisaties en eventsorganisatoren die van alles in het werk stellen om Leuven op een aangename manier te tonen aan de passant en de bezoeker
  – de café’s en restaurants die kwaliteit bieden in het glas en op het bord
  Kortom, allemaal actieve actoren in het werkveld die Leuven als beleving mee op de kaart zetten, sommigen al heel lang, anderen toch ook al enkele jaren…
  Het is niet dat Leuven géén toeristen ontvangt zolang The Fourth niet open gaat…
  Het is niet dat de toerist niet naar Leuven komt omdat The Fourth niet open gaat …
  The Fourth zal op zijn tijd wel actief worden …
  Intussen kan je hier getuigenissen brengen van hen die reeds een tijd actief zijn in de sector …
  ’t is maar een suggestie ;0))

  Dank alvast en misschien tot binnenkort ?