holsbeek Zone 30 wordt uitgebreid in Holsbeek Dorp

De zone 30 wordt uitgebreid in het centrum van Holsbeek Dorp. Zo wordt het verkeer in de dorpskern veiliger, vooral voor voetgangers en fietsers. De beperking van de maximumsnelheid tot 30 kilometer per uur was al voorzien in het Mobiliteitsplan, maar het was nog niet ingevoerd.

“Het gemeentebestuur vindt nu het juiste moment om actie te ondernemen”, aldus burgemeester Hans Eyssen (CD&V). “De zone 30 was al tijdelijk ingevoerd op de Nobelberg en in de Gebroeders van Tiltstraat vanwege de wegenwerken in Holsbeek Dorp. Maar na afloop van de werken worden ze dus permanent. Veiligheid staat voor ons immers voorop, vooral in de onmiddellijke omgeving van twee scholen en verschillende handelszaken, zoals hier het geval is.”

“Op voorstel van de Verkeersadviesraad wordt ook op de Kortrijksebaan de zone 30 een stukje uitgebreid. Op dit ogenblik begint de zone 30 aan de ingang van het woonzorgcentrum Sint-Margaretha. Maar nu wordt ze uitgebreid tot aan het kruispunt met de Verhaegenstraat. De reden is eenvoudig: het woonzorgcentrum breidt namelijk ook uit tot aan dit kruispunt. Er worden momenteel assistentiewoningen gebouwd.”

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel