Holsbeek stelt voetbaltoekomst in gemeente veilig

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De gemeente Holsbeek zal de grond aankopen waarop de voetbalkantine van VK Holsbeek staat. Dat besliste de gemeenteraad.

Zowel voor de nieuwe site die voor KDN United gepland wordt op de Bruul in Kortrijk-Dutsel, als voor de bestaande site van VK Holsbeek, engageerde de gemeente zich om de gronden aan te kopen. De kantine en het beheer van de terreinen zijn een verantwoordelijkheid van de club.

Voor het perceel waarop de kantine van VK Holsbeek staat, bereikte de gemeente bij het begin van de zomer een akkoord met de eigenaars.

Door de aankoop wordt de toekomst van de voetbalsport in Holsbeek veiliggesteld. De erfpachtovereenkomst tussen VK Holsbeek en de eigenaars liep immers op 1 juli af, zodat de club in principe van de ene dag op de andere uit haar kantine kon gezet worden. Dat gevaar is nu afgewend. De gemeente zal een nieuwe erfpacht met VK Holsbeek sluiten, zodat de toekomst van de voetbalclub gegarandeerd is.

De aankoopprijs bedraagt 229.000 euro. Het perceel ligt in woongebied, zodat de grond ook naar de verre toekomst toe voor de gemeente steeds zijn waarde behoudt.

De onderhandelingen voor de aankoop van de gronden op de nieuwe site Bruul lopen ondertussen verder.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans