holsbeek Slagerij Robberechts sluit deuren na meer dan 80 jaar

In het centrum van Holsbeek heeft slagerij Robberechts de deuren gesloten. De zaak bestond al sinds 1932 en was vooral bekend om zijn pensen.

Beenhouwerij Robberechts werd in 1932 geopend door wijlen Felix Robberechts: hij was een van de eerste slagers die ook alle markten uit de streek aandeed om zijn waren te verkopen. Felix stond tot zijn 75ste in de slagerij. Maar in 1971 was het de beurt aan kleinzoon Karel om de zaak verder te zetten. “Ik was amper 15 toen ik in de slagerij begon te werken”, zegt Karel. “Nu ben ik er 65. Tijd dus om van mijn pensioen te gaan genieten.”

Beenhouwerij Robberechts werd vooral bekend vanwege zijn ensen. Klanten kwamen van ver buiten de dorpsgrenzen om de witte en zwarte pensen te kopen. “De laatste jaren verkocht ik elke week een halve ton pensen”, vervolgt Karel. “Daardoor kon ik de prijs ook laag houden: 9,80 euro per kilo. Nog dagelijks krijg ik telefoons van mensen die pensen willen kopen. Maar dat zal dus niet meer lukken. Mijn drie zoons hebben allemaal een andere job, en een overnemer vind ik niet. De zaak blijft dus gesloten.”

 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel