holsbeek Gravenstraat afgesloten vanaf maandag

De Gravenstraat in Kortrijk-Dutsel (Holsbeek) wordt vanaf maandag 2 februari afgesloten tussen het voetbalplein van Kortrijk-Dutsel en de gemeentelijke bibliotheek, voor de aanleg van de Aquafin-collector Winge 3.

Deze straat zou normaal reeds vier weken geleden afgesloten zijn, doch na lang overleg tussen de gemeente en de aannemer kon het afsluiten bijna een maand uitgesteld worden, om de hinder voor de inwoners van Holsbeek zo kort mogelijk te houden.

Door het opbreken van deze straat wordt de doorgang tussen Sint-Pieters-Rode en Kortrijk-Dutsel volledig afgesloten. Er is een omleiding voorzien langs Nieuwrode (via Appelweg, Blauwmolenstraat en Bruul).

Ook de bussen van De Lijn zullen via de Appelweg en Blauwmolenstraat moeten rijden. Sint-Pieters-Rode zal dus niet meer kunnen bediend worden door lijn 310. De inwoners van Sint-Pieters-Rode kunnen beroep doen op de belbus (016  31 37 00), en op de schoolbus naar het Montfortcollege, die tijdens de periode van deze werken zal vertrekken in Sint-Pieters-Rode en van daar naar Nieuwrode rijden. Meer info op www.delijn.be of 070 220 200.

Het Postkantoor, Frituur Magic Fries, het Gulf-tankstation en krantenwinkel, en de gemeentebibliotheek blijven de eerste weken nog met de wagen bereikbaar langs de zijde van Kortrijk-Dutsel. Vanuit Sint-Pieters-Rode zijn deze alleen te voet bereikbaar over de werfzone.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel