Heverleese kinderen ontsnappen nipt aan busramp

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Afgelopen zondag is een bus met jongeren uit Heverlee en Antwerpen, die op de terugwas was van het Franse skioord Risoul, maar nipt ontsnapt aan een ramp. De feiten roepen herinneringen op aan vijf jaar geleden, toen een bus met kinderen uit Heverlee verongelukte in het Zwitserse Sierre.

Wat er precies was misgegaan in Sierre is tot de dag van vandaag niet duidelijk. Over afgelopen zondag bestaat echter geen twijfel. Rond 6 uur ’s ochtends ging de bus aan het slingeren omdat de chauffeur in slaap was gevallen. Het voertuig raakte daarbij zelfs even de gracht. Gelukkig reageerde de tweede chauffeur alert: die nam het stuur over en wist de bus uit zijn hachelijke situatie te vermijden. Uiteindelijk brachten de chauffeurs alle Vlaamse jongeren veilig en wel thuis.

Toch besloten enkele ouders klacht in te dienen tegen Skiline, die de reis organiseerde. Skiline had het namelijk nagelaten om de ouders persoonlijk in te lichten over het incident. Zelf geeft Skiline toe dat een ramp op de bus werd vermeden, maar dat ze het verdere onderzoek wil afwachten vooraleer verklaringen af te leggen.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans