Heverleese Jente Verstraeten al vierde keer Belgisch jeugdkampioene judo

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

In Herstal behaalde Jente Verstraeten voor de vierde opéénvolgende keer de Belgische titel. Dit nadat ze de voorbije weken ook voor de vierde keer op rij provinciaal en Vlaams kampioene werd. Ondanks haar titel bij de U18 -40 kg, de lichtste categorie, is Jente zeker geen pluimgewicht en heeft ze veel kracht in huis.

Vader Nico Verstraeten zag al van kleinsaf aan dat zijn dochter een vechtertje was. Ze lijkt beter tegen pijn te kunnen dan haar stoere judobroers Jorre en Lars.

“Jente is een vechtertje geweest. Ze kende veel probleempjes als baby. Ze was klein van gestalte. Ze liet zich nooit doen. Het is een heel nuchter meisje. Ze was sterk op school, misschien om zich te bewijzen en is thuis den baas tussen haar drie broers. Ook blijft ze weigeren om pijn te uiten, dit waar Lars en Jorre soms weenden om pijn, verpinkt zij niet”, geeft de fiere vader weer.”De broers bekijken haar zeker niet als kwetsbaar! Ze vinden het geweldig hoe kalm ze blijft. Lars vroeg zich daarstraks af of ze eigenlijk ooit stress had. Ze weten dat ze naar kracht gezien een krachtpatserke is. Het zijn haar grootste supporters”.

Vanaf vorig jaar begon de tiener van JC Koksijde internationaal. Ze behaalde op EJU-cups resultaten, zo werd ze in Zagreb derde, in Teplice tweede, in Berlijn won ze net als in Bad Blankenburg eerste en op het Europees kampioenschap werd ze tweede. De voorbije drie jaren werd ze op de Matsuru Dutch open in Eindhoven derde, eerste en eerste. Over een kleine drie weken start het echte werk, dan trekt ze op jacht naar het WK en twee medailles in een EJU-cup, te beginnen met Zagreb.

 

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer