HET HELE JAAR DOOR CULINAIRE STAD

Wie Leuven zegt, denkt meteen aan een schuimende pint bier. Niet verwonderlijk, want de biercultuur is alom tegenwoordig. Gezellige cafeetjes zijn er met hopen. En met betaalbare eethuisjes tot echte sterrenrestaurants, komt in Leuven ook elke foodie ruim aan zijn trekken. Verschillende brasseries en gastronomische restaurants serveren een biermenu met biergerechten of aangepaste bieren als passende begeleider. Want met bier kan je alle kanten uit in de keuken, dat bewijzen de Leuvense chef-koks.

LEUVEN BIERSTAD

In Leuven vloeit het gerstenat rijkelijk in de bruine kroegen, op notoire studentencantussen en aan de langste toog van Europa, de Oude Markt. Niet meer dan logisch dus dat het grootste bierproeffestival van Belgische bieren voor Leuven kiest. Het laatste weekend van april kan je in de Brabanthal wel 500 verschillende soorten bier proeven van meer dan 100 verschillende Belgische brouwers. Tijdens het Leuven Bierweekend gonst het al van vrijdagavond van proeverijen, brouwerijrondleidingen, workshops en andere activiteiten. En er is nog meer: een hele maand lang – van 18 april tot en met 10 mei – is het biermaand in Vlaams-Brabant met a volonté brouwerijbezoeken en toff e bieractiviteiten. Alle activiteiten vind je op www.leuvenbierstad.be.

LEUVEN, DAT ZOMERT

Wie ‘zomer in Leuven’ zegt, denkt natuurlijk aan de grote en minder grote evenementen die van Leuven dan een bruisende en gezellige stad maken. Muziek, culinair, circus en straattheater, openluchtfilm, … iedere Leuvenaar en bezoeker vindt iets van zijn gading in het ruime aanbod. Want Beleuvenissen, Leuven in Scène, Hapje-Tapje, … zorgen ook in 2015 voor een zomer vol Le(u)ven.

WINTER

Traditiegetrouw wordt Leuven in december in een winters jasje gestoken. In heel de stad kan je de kerstsfeer komen opsnuiven: al kuierend over de kerstmarkt, nippend aan een lekker winterbier of genietend van een klassiek concert.

Meer info bij Toerisme Leuven op:
016 20 30 20, toerisme@leuven.be
www.visitleuven.be
.