Het Groot Verlof trekt de kaart van jong Leuvens talent

Kirsten Bosmans
12 maanden geleden
730 Views
door Kirsten Bosmans

Vanaf de start van Het Groot Verlof is er altijd veel aandacht geweest voor de inbreng van jong lokaal talent. En ook dit jaar trekt Het Groot Verlof de kaart van jong én Leuvens talent. Onkruid vzw verzorgt opnieuw een kunstzinnige aankleding op het Hogeschoolplein en een programma tijdens Half Oogst. Straatrijk vzw staat dan weer in voor de volledige invulling op het Ladeuzeplein tijdens Half Oogst. “En we kunnen het nu al verklappen”, zegt schepen Dirk Vansina, “er komt opnieuw een Soul Train. Voor velen het tofste moment van de afgelopen editie van Het Groot Verlof.”

Muzikaal is de inbreng van jong lokaal talent groter dan ooit. Een klein overzicht: The Lighthouse, Rewind Productions, Eme, Tout va bien en Fourcast staan allen op de podia van Het Groot Verlof deze zomer. Voeg daarbij nog wat minder ‘piep’ maar zeker even Leuvense groepen als Lenny & De Wespen en de legendarische Benvis & his Rockets en je merkt het, het is echt ‘Loven Boven’.

Ook binnen het verhaal van Hapje-Tapje, dat sowieso bedoeld is als een festival waarin de eigen horeca centraal staat, is het fijn dat er regelmatig jonge ondernemers zich engageren om mee de schouders onder het initiatief te zetten. Zo is Pasquale Amoruso van Baracca in de organisatie gestapt. Zijn frisse kijk op het evenement en zijn werklust zijn een absolute meerwaarde voor Hapje-Tapje.

“Wij vinden het zeer belangrijk om met Het Groot Verlof eigen mensen een kans te geven”, besluit schepen Vansina. “En talent is er genoeg in Leuven: dat blijkt wel als je er nationaal bovenuit steekt in wedstrijden als De Nieuwe Lichting van Studio Brussel en Humo’s Rock Rally.”

De Leuvense line-up:

The Lighthouse – 7 juli Grote Markt – Beleuvenissen

Lenny & De Wespen & guests – 7 juli – Hogeschoolplein – Beleuvenissen

Radio Modern feat. Benvis & his Rockets 14 juli – Grote Markt – Beleuvenissen

Tout Va Bien – 21 juli – Oude Markt – Beleuvenissen

Fourcast – 6 augustus – Oude Markt – Hapje-Tapje

Rewind Productions – 12 augustus – Oude Markt – Half Oogst

Eme – 13 augustus – Oude Markt – Half Oogst

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans