Het Groot Verlof maakt eerste namen bekend

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Het stadsfestival Het Groot Verlof maakte vandaag een eerste lading namen bekend. Naast Vlaamse rockers van het eerste uur, De Kreuners, komen ook eightiescoryfee Billy Ocean enDiscobar Galaxie deze zomer de Leuvense podia onveilig maken.

“Na drie jaar is het voor het publiek wel duidelijk wat het van het Groot Verlof kan verwachten,” luidt het bij schepen van Feestelijkheden Dirk Vansina. “Een breed en gevarieerd programma, maar wel een waarbij we steeds een eigen insteek hanteren. Dat bewijzen de namen die we vandaag al bekend maakten.”

Vrijdag 13 juli – Discobar Galaxie

DJ Bobby Ewing, DJ Loveboat en Lars Capaldi vieren hun zilveren jubileum dit jaar. En dan mag thuisstad Leuven uiteraard niet ontbreken. Dat wordt dansen, dansen, dansen op de Vismarkt.

Vrijdag 20 juli – De Kreuners

Op de vooravond van de nationale feestdag komen de onverslijtbare Kreuners nog één keer de Oude Markt platwalsen met mokerslagen als ‘Ik wil je’ en ‘Verliefd op Chris Lomme’. Al veertig jaar staan ze op de planken maar ze hebben nog geen greintje energie ingeboet.

Vrijdag 27 juli – Billy Ocean

En ook Billy Ocean zakt deze zomer af naar Leuven. Verantwoordelijk voor op zijn minst een deel van de soundtrack van de eighties met onvergetelijke hits als ‘Get out of my dreams, get into my car’ en ‘When the going gets though’ is een optreden van deze levende soullegende een echte trip down memory lane.

Op de rest van het programma is het nog even wachten.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans