Het Groot Verlof is opnieuw volledig gratis

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De stad Leuven heeft beslist om deze zomer geen betalende concerten meer te organiseren in het kader van Het Groot Verlof. Vorig jaar stonden er twee betaalavonden op het programma, maar die vielen tegen qua opkomst. Daarom besliste de stad ze te schrappen.

De idee achter de betalende concertavonden, vorig jaar op de Oude Markt, was nochtans niet zo gek: grote namen op de affiche zetten, daar zouden mensen wel voor willen betalen. De line-up zag er niet slecht uit: The Kids, De Mens, The Scabs, Status Quo, Alice on the Roof, Magnus en Selah Sue. Maar toch viel de interesse tegen: het plein raakte maar voor de helft gevuld en de cafébazen van de Oude Markt reageerden misnoegd.

Reden genoeg voor het stadsbestuur om de betalende optredens na één jaar al af te schaffen. Ze besefte dat de betalende concerten net niet groot genoeg waren om te concurreren met de gratis optredens tijdens de rest van de zomer, en dat straffere namen te duur zouden uitvallen.

De eerste namen van Het Groot Verlof 2017 worden eind deze maand bekend gemaakt. De stad belooft alvast dat ze evenwaardig zullen zijn aan die van vorig jaar.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans