HERENT: Cargill vraagt nieuwe milieuvergunning aan

Cargill, de mouterij die sinds 1967 gelegen is in de Zijpstraat in Herent, heeft een nieuwe milieuvergunning aangevraagd. De omwonenden reageren verbaasd.

Cargill probeerde haar activiteiten de voorbije jaren herhaaldelijk uit te breiden langs de Vaart in Herent. Daarvoor trok het zelfs enkele keren naar Raad van State. Maar uiteindelijk kreeg het bedrijf telkens een njet. Toch lijkt Cargill zich niet bij de feiten neer te leggen. Want hoewel het niet mag uitbreiden aan de Zijpstraat, toch houdt het vast aan haar huidige locatie. Dat blijkt nu Cargill een nieuwe milieuvergunning heeft aangevraagd: de bestaande vergunning loopt volgend jaar af.  

De buurtbewoners reageren verrast. Ze begrijpen niet waarom Cargill nog twintig jaar verder wil werken in gebouwen die nu al – naar hun zeggen – “compleet verouderd” zijn. Cargill wil de omwonenden dan ook uitgebreid informeren over haar toekomstige plannen. Daarom organiseert het op 28 januari om 20 uur een infovergadering voor de buurtbewoners in lokaal De Nok in GC De Wildeman.

Het openbaar onderzoek naar de gevraagde milieuvergunning loopt nog tot 15 februari.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel