Heilige-Drievuldigheidscollege viert 175ste verjaardag met feestweek

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Het Heilige-Drievuldigheidscollege, op de Oude Markt in Leuven, bestaat dit jaar 175 jaar en dat viert de school met een heuse feestweek. Die wordt vrijdagavond op gang getrokken met een speciale feesteditie van het Oud-leerlingen Café in de feestzaal van de school.

Sinds het ontstaan van de school in 1843 zaten er duizenden leerlingen op de schoolbanken. Ook heel wat leerkrachten en ondersteunende medewerkers gaven er al die jaren het beste van zichzelf. Het HDC wil naar aanleiding van de 175ste verjaardag zoveel mogelijk oud-leerlingen, oud-leerkrachten en ondersteunend personeel terugzien.

Directeur Frank Baeyens: “We nodigen graag alle oud-leerlingen en (oud)leerkrachten uit om op vrijdag 23 februari van 20 tot 24 uur te komen meevieren. Wij zorgen voor een welkomstdrankje, een pizza-foodtruck, fotopanelen en projecties van oude (klas)foto’s. Onze DJ maakt er een onvergetelijk feestje van.”

Leerkracht Jo Vanhaecht: “We hopen dat onze oud-leerlingen afspreken met de vroegere klasgenoten en met de klastitularissen van weleer en naar het feest komen. Misschien maken we wel opnieuw een klasfoto.  Op de website van de school www.heilige-drievuldigheidscollege.be kan je zien wie zich al heeft opgegeven om  te komen meevieren. Leuk om te zien dat de respons zo groot is. We tellen ondertussen al een 400-tal inschrijvingen voor deze eerste feestactiviteit.”

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans