Hapje Tapje toe aan 25e editie

Een vaste waarde die smaakt…zo kunnen we Hapje Tapje zonder blozen omschrijven. Het bijzonder lekkere evenement is zondag toe aan de 25e editie. “Lekker eten en drinken, speciale bieren, showcooking met Jeroen Meus, Radio Modern, de Barmannenrace…Hapje Tapje heeft alles in huis voor een geslaagde 25e verjaardag”, aldus de organisatoren.

Wat in 1989 ontstond als een culinair feest van de horecawijken in Leuven is ondertussen uitgegroeid tot een culinaire hoogdag die tot ver buiten de grenzen van Leuven naam en faam heeft gemaakt. Tussen 40.000 en 50.000 bezoekers…dat moet je verdienen, elk jaar opnieuw. En zeker dit jaar want Hapje Tapje bestaat 25 jaar. Een feesteditie dus met heel wat activiteiten op het programma. 

Speciale bieren 

“Ondertussen zijn de ingrediënten van dit succesvolle evenement genoegzaam bekend”, laat organisator vzw Leuvenement weten. “Ons historisch centrum met zijn oogstrelende architectuur is bij uitstek de plaats om andere zintuigen te prikkelen.
De gezellige Muntstraat samen met het Hogeschoolplein laten je smikkelend slenteren. De Langste Toog slaagt er telkens in om het aantal speciale bieren op te drijven.
De Grote Markt zet de jonge traditie van showcooking ook voort.
Omdat Hapje Tapje een echt Leuvens feest is, wat we tijdens deze speciale verjaardag extra in de verf willen zetten, wordt Vlaanderens populairste kok en Leuvenaar Jeroen Meus onze centrale gast.
Met de komst van Radio Modern op de Grote en Oude Markt willen wij, tijdens deze feesteditie, ook bijzondere aandacht besteden aan de ondersteunende animatie.
De barmannenrace, een ander horecamonument, mag dit jaar zelfs dertig kaarsjes uitblazen.” (KH)

Meer info: www.hapje-tapje.be

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel