Hapje-Tapje klokt af op 50.000 bezoekers

50.000 bezoekers…dat moet je verdienen, elk jaar opnieuw. Hapje-Tapje bewees afgelopen zondag opnieuw dat het culinaire evenement de top is in ons land. “Het was een geweldige feesteditie”, aldus organisator vzw Leuvenement.

Ruim 50.000 bezoekers genoten onder een zomers zonnetje van de 25e editie van Hapje-Tapje. De feesteditie van het oudste culinaire festival van België was daarmee een schot in de roos. Vanaf de start om 12 uur was het al aangenaam druk op het culinaire parcours (Muntstraat, Hogeschoolplein en omgeving). 

Met de start van de showcooking op de Grote Markt was het vanaf 14 uur ook daar ‘volle bak’. Topchefs Jeroen De Pauw en Kenny Bernaerts stelden er, telkens geholpen door Kwinten De Paepe, hun favoriete gerechten voor. Publiekslieveling Jeroen Meus deed de Grote Markt volledig vollopen. 

Ondertussen werden ook de traditionele prijzen uitgereikt:

De prijs voor de mooiste stand ging naar Koutoubiya (met op 2 Pepe Nero en op 3 Rossi)

De prijs voor het gerecht met beste prijs/kwaliteitsverhouding was voor Pepe Nero (met op 2 Clandestina Officina en op 3 De Kansel)

Beste Gerecht ging naar Tr3s, net als de persprijs

Mooiste bierstand was voor Café Belge terwijl The Saloon met de prijs voor ‘beste bieraanbod’ ging lopen.

Ondertussen werd op de Oude Markt ook de 30e Barmannenrace gelopen. Snelste Barman was Diego Catoul (Rodins) voor Kristof ‘Dike’ Van Camp (’t Smiske) en Bruno Decock van Rock Café. Snelste barvrouw was  Karin Cloonen van ’t Archief voor Liene Blancke van Remork en Nikee Verbesselt van Het Fourm. 

Op de Grote Markt swingden de bezoekers dan weer de nacht in op de tonen van Radio Modern terwijl Radio Ultramodern de Oude Markt in lichterlaaie zette.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel