Handelaars Vismarkt lanceren eigen infocampagne

Bart Mertens
2 jaar geleden
door Bart Mertens

Sinds maandag is het nieuwe circulatieplan van kracht in het gele stadsdeel. Dat is niet onbelangrijk voor de handelaars van de Mechelsestraat en omgeving want de Vismarkt maakt deel uit van de gele zone. “We hebben op eigen initiatief een informatiecampagne gelanceerd voor de klanten”, zegt Dominique Buysschaert van De Walvis.

Sinds maandag is de verkeerssituatie in het gele stadsdeel veranderd. De belangrijkste wijziging is dat autobestuurders de lus Donkerstraat, Petermannenstraat, Tessenstraat en Brusselsestraat moeten volgen. Voor de handelaars van de Mechelsestraat en omgeving is het gele stadsdeel niet onbelangrijk want de Vismarkt maakt deel uit van die zone. Daarom lanceerden de handelaars, onder impuls van Kaasambacht Elsen en Schoenen Mertens, een eigen informatiecampagne.

“In de handelszaken krijgen de klanten een flyer met meer uitleg over parkeren en shop&go-plaatsen”, zegt Dominique Buysschaert van De Walvis. “We proberen we het nieuwe circulatieplan zo positief mogelijk te benaderen, ondanks onze bedenkingen. Wat de Vismarkt betreft hopen we dat de stad Leuven echt zal luisteren naar onze suggesties. Meer parkeerplaatsen zijn noodzakelijk en we hopen dat er op de Vismarkt toch nog parkeerplaatsen behouden zullen blijven. Qua invulling van het plein zou ik graag een amfitheater zien verschijnen op de Vismarkt. Dat brengt leven in de buurt.” Het Leuvense stadsbestuur laat weten dat de Vismarkt pas na 2018 autovrij zal worden. “Eerst moet parking De Bruul klaar zijn”, zeggen de schepenen Carl Devlies (CD&V) en Dirk Robbeets (sp.a).

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens