Handelaars Tiensestraat boos op stadsbestuur

Voor de tweede dag op rij is de Tiensestraat afgesloten voor het verkeer. “En weeral zonder enige vorm van communicatie”, klaagt Guy Dierick van Car Audio. “Volgens een vriendelijke werknemer zou het over een paar uurtjes gaan. De tijd om het gat te dichten dat ze gisteren gemaakt hebben om een rioleringsaansluiting te doen. Dat is de enige bron van informatie die ik heb, want van de stad of technische dienst krijg ik niets vast.”

“Gisteren heb ik heen en weer gemaild met de stad en in het bijzonder met hoofdcontroleur technische dienst weg- en waterbeheer Mr Karel Vrints. Schepen van openbare werken Robbeets was naar eigen zeggen niet op de hoogte van de werken en verbleef in het buitenland en Mr Karel Vrints vindt dat we met onze kritiek overdrijven. Volgens hem was de straat de ganse open voor plaatselijk verkeer en bovendien was er maar één voertuig dat heel even de straat blokkeerde. Hij steekt de schuld op de betonmixer voor de werf van Optiek Verhulst en de aannemer aldaar.”

“Ik heb met foto’s moeten aantonen (zie bijlagen) dat dat flagrant onjuist was en heb daarop geen enkele reactie meer gekregen, behalve dan dat ze vandaag de straat weer afsluiten zonder enige vorm van communicatie. Dit noem ik gebrek aan respect en een regelrechte provocatie en daarom dat ik nu naar de pers stap.  Ik ben bijzonder ontgoocheld over de manier van werken en ga het hier zeker niet bij laten.”

“Ik eis een antwoord en een oplossing voor de toekomst voor alle handelaars, ook van andere wijken. Ook als bestuurder van Unizo Leuven zal ik deze problematiek op tafel leggen. Ik denk dat het een minimum aan respect is dat een inwoner of handelaar weet wanneer en hoe lang hij van het verkeer wordt afgesloten. Als voorzitter van de wijk wil ik als eerste op de hoogte zijn zodat ik alle betrokken handelaars al kan verwittigen en maatregelen nemen, facebook, twitter van de politie, website, mailing naar klanten en leveranciers, wegwijzers enz…. Onze wijk moet het hebben van de bereikbaarheid. Dat is onze grootste troef en als die ondermijnd wordt lopen alle BTS handelaars gevaar. Tijd dat daar eindelijk rekening mee gehouden wordt.”

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel