Half miljoen euro voor Leuvense startende ondernemers

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Leuven wil ondernemerschap bij jonge starters stimuleren en beter begeleiden teneinde de innovatie te versterken. De stad investeert 500.000 euro in jonge ondernemers. Europese en Vlaamse subsidies en de inbreng van verschillende Leuvense partners leidden tot dit bedrag.

Het stadsbestuur wil investeren in ondersteuning, ruimte en ontmoeting. Verschillende bedrijven en organisaties zoals KBC, Unizo, de onderwijsinstellingen en de stad zelf bieden al ondersteuning aan ondernemende jongeren. Het is voor hen vaak moeilijk om de juiste begeleiding op maat en structuur te vinden voor hun specifiek idee of project. Dat moet nu verholpen worden. Meeting points op verschillende locaties in Leuven, zoals het historische stadhuis en de campussen van UC Leuven-Limburg en KU Leuven zijn daar een mooi voorbeeld van. Met een intense begeleiding van starters- en jeugdcoaches wil het stadsbestuur ondernemende jongeren voldoende instrumenten aanreiken om hun startup te realiseren. De ondernemingen RAAK Design, Eventigrate, Digitaal Materiaal en Fluens en Elegano  stellen hun ervaringen als jonge starters ter beschikking. Ook bij het netwerk rond Leuven Mindgate wil hulp bieden.

Volgende partners ondersteunen dit project: Innovatie- en Incubatiecentrum KU Leuven, RVO Society, Unizo, LUCA School Of Arts, UC Leuven-Limburg, R&D KU Leuven, Academics for Technology en Stedelijk Jeugdwerk.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer