Hageland inspireert Polen

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Een Poolse delegatie van de regio Wielkopolska, de Local Action Group „Trakt Piastów” and representatives of The Department of Rural Development and Wielkopolska Region Brussels Office from Marshal Office of Wielkopolska Region, bracht een bezoek aan het Hageland. Ze werden ontvangen door LEADER-Hageland, de organisatie voor plattelandsontwikkeling LEADER-Hageland.

De Polen zochten inspiratie voor projecten die het sociaal kapitaal van een regio kunnen versterken. Ze bezochten enkele toonaangevende Hagelandse sociale economieprojecten, zoals het Hof van Vlaanderen in Langdorp met herberg, dorpswinkel en bakkerij, de Abdij van Averbode met belevingscentrum Het Moment, De Schommel met woonwagenvakanties en crisisopvang in Averbode en het sociale tewerkstellingsinitiatief De Vlaspit met kaarsenatelier in Scherpenheuvel.

‘Het Hageland kent heel wat sociale economieorganisaties en  ondernemers, die een ruime groep medeburgers aan zinvol en duurzaam werk helpen. Hun initiatieven zijn al jaren een inspiratie bron voor organisaties in binnen en buitenland’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor plattelandsbeleid en voorzitter van de LEADER-werking Hageland.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer