Haacht: Wegenwerken nieuwe verkaveling ‘Grootveld’ Wespelaar afgewerkt

Morgen worden de wegen- en infrastructuurwerken aan de nieuwe verkaveling  ‘Grootveld’ in de Haachtse deelgemeente Wespelaar definitief afgerond en opgeleverd. Het aanleggen van de wegen en nutsvoorzieningen kostte ruim € 400.000.

Verkavelaar Danneels uit Brugge, met een tweede kantoor in Duffel, nam deze kosten integraal voor zijn rekening. Het  ‘Grootveld’-project biedt 12 nieuwe woongelegenheden voor open, halfopen en gesloten bebouwing.  De 12 kavels bouwgrond worden zonder bouwverplichting verkocht.

In december vorig jaar leverde de gemeenteraad van Haacht de verkavelingsvergunning voor het project in Wespelaar af aan Danneels Projects. Op de terreinen lagen vroeger tennisvelden die eigendom waren van de huidige burgemeester van Boortmeerbeek Michel Baert. 

Vijf maanden later startte Sterckx Wegenbouw uit Geel met de eerste graafwerken voor de wegeninfrastructuur in de nieuwe verkaveling. Intussen zorgde Eandis voor de aanleg van de nodige aardgasleidingen, het elektriciteitsnet en de openbare verlichting.

Danneels begint nu met de verkoop van de verschillende percelen zonder bouwverplichting. De bouwheer krijgt zo de keuze met wie en wanneer hij bouwt. Wie straks op de nieuwe verkaveling zijn thuis vindt, woont op een boogscheut van het centrum en kan vanuit Wespelaar snel richting Leuven of Brussel.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel