Grote politiecontrole in uitgaanscentrum

25 politiemensen uit de zones Leuven, Dijleland, Lubbeek, Herko en Tervuren en van de federale politie voerden zaterdagnacht samen controles uit. In een eerste fase werd een grootschalige verkeersactie opgezet op het grondgebied van Herent. In het tweede gedeelte van de nacht werd gecontroleerd in het uitgaanscentrum van Leuven. 

Omstreeks middernacht werden op de Mechelsesteenweg, zowel op weg naar als komende uit Leuven, ruim 100 wagens aan kant gezet. De bestuurders werden allen aan een grondige controle onderworpen. 6 van hen bleken te veel gedronken te hebben. Eén chauffeur moest ter plaatse zijn rijbewijs inleveren voor 15 dagen. Tijdens deze verkeersactie werden ook de nummerplaten van een duizendtal voorbijrijdende wagens gecontroleerd door een patrouillevoertuig dat was uitgerust met een systeem voor nummerplaatherkenning. Alle controles bleken negatief.

In het tweede gedeelte van de nacht trokken de ploegen naar het uitgaanscentrum van Leuven. De meeste van hen patrouilleerden te voet door het centrum van de stad. Ze schreven een tiental GAS-pv’s uit o.m. voor wildplassen. Ondertussen controleerde het team met de nummerplaatherkenning nog eens bijna 1.700 nummerplaten. Ook hier werd geen enkel geseind voertuig opgemerkt.

De patrouilles schreven verder nog een 15-tal pv’s voor uiteenlopende verkeersovertredingen, haalden een niet-verzekerd voertuig uit het verkeer en betrapten twee personen die in bezit waren van een gebruikershoeveelheid drugs.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel