Grote drugvangst na actie politie Leuven Drie verdachten aangehouden

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De recherche van de lokale politie van Leuven rondde voorbije week een groot gerechtelijk onderzoek naar de invoer en het dealen van drugs in Leuven succesvol af. Het onderzoek draaide rond de rechtstreekse invoer vanuit Nederland van marihuana, cocaïne en MDMA die verder verdeeld werden door lokale dealers in Leuven.

Het doel van het onderzoek was om de toevoer van de drugs af te snijden en de lokale dealers te identificeren. In de ochtend van voorbije dinsdag voerden de lokale recherche van PZ Leuven en FGP Leuven huiszoekingen uit op zeven adressen in Bierbeek, Herent, Lubbeek, Wilsele en Kessel-Lo.

In totaal werden bij deze acties acht personen gearresteerd. De drie mannelijke hoofdverdachten werden op 6 december voor de onderzoeksrechter in Leuven geleid en onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Ze zijn opgesloten in verschillende gevangenissen. Het gaat om een 20-jarige man uit Lubbeek die er van verdacht wordt de drugs in te voeren en een 20-jarige uit Bierbeek en een 22-jarige uit Herent die er onder meer van verdacht worden de drugs te verkopen in Leuven. Ook een vrouw uit Herent werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter omdat zij de opslagplaats voor de drugs aanbood in Herent. Zij werd vrijgelaten onder strikte voorwaarden.

De politie vond tijdens de huiszoekingen grote hoeveelheden drugs, cash geld en wapens terug. Er werd 7,305 kg marihuana, 765 g MDMA en 819 g cocaïne in beslag genomen. De politie nam ook 6.825 euro cash geld en vier auto’s in bewaring, net als een revolver, een pistool, pepperspray, een telescopische wapenstok, een nunchaku en munitiepatronen.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer