Grote controle op alcohol, drugs en snelheid

In de nacht van zaterdag op zondag voerden 25 politieagenten van de Leuvense politie een grote alcohol-,drugs- en snelheidscontrole uit. Dat dit soort acties erg belangrijk zijn, blijkt duidelijk uit de resultaten. In totaal hadden maar liefst 25 van de 707 gecontroleerde bestuurders teveel gedronken. 130 bestuurders reden te snel, dit zowel in de zone 30 als in de zone 50.

Voor middernacht werd er gelijktijdig op twee plaatsen een alcoholcontrole uitgevoerd. Tijdens deze controle werden 592 wagen gecontroleerd. 6 Bestuurders bliezen alarm, 11 positief, 4 van hen moesten hun rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen afgeven op bevel van het parket. Daarnaast werd een snelheidcontrole uitgevoerd op de Tervuursesteenweg. Tijdens de snelheidscontrole werden 469 voertuigen gecontroleerd in zone 50, 103 voertuigen reden te snel en de snelste haalde maar liefst 111 km/uur. 

Na middernacht moesten nog eens 115 bestuurders een ademtest afleggen op twee verschillende locaties. 5 van hen bliezen alarm, 3 positief. Een bestuurder, met voorlopig rijbewijs, moest zijn rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen afgeven.  In de Naamsestraat werd de snelheid gecontroleerd van 199 voertuigen, 27 reden sneller dan de toegelaten 30 km/uur met een uitschieter van 62 km/uur. Tijdens de ganse nacht werden er nog eens 68 onmiddellijke inningen uitgeschreven voor parkeerovertredingen.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel