Grootscheepse controle in centrum

Zaterdagnacht stelde de politie 7 pv’s op ten laste van personen die drugs op zak hadden. De drugs werden aangetroffen tijdens een grootschalige controle in het uitgaanscentrum. Tegen één persoon werd pv opgesteld wegens vermoeden van drugsdealen. 9 personen kregen een GAS-pv o.m. voor wildplassen.

Twee personen werden opgepakt en een tijdlang in de politiecel opgesloten. Het ging om een 26-jarige Leuvenaar die dronken was en een 21-jarige man uit Vilvoorde die op de Oude Markt in een vechtpartij betrokken was en de politie allerlei verwijten naar het hoofd slingerde.

De controleteams hadden ook aandacht voor de veiligheid in het verkeer. 2 bestuurders bleken te diep in het glas te hebben gekeken en moesten hun wagen aan kant laten staan. Daarnaast werden 2 chauffeurs betrapt die onder invloed waren van drugs. Ook zij moesten hun wagen aan kant laten staan. Eén bestuurder bleek rond te rijden in een niet-verzekerde auto. Bovendien kon de man geen geldig rijbewijs tonen. Zijn auto werd getakeld.

De inzittende van een gecontroleerd voertuig ging er lopend vandoor toen de wagen waarin hij zat aan de controlepost moest stoppen. In de auto werd in het opbergvak van de passagiersdeur een mes gevonden. Er werd een pv opgesteld wegens verboden wapenbezit.De politieteams stelden tenslotte nog 6 processen-verbaal op voor uitlopende verkeersovertredingen. 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel