Grillrestaurant Rotis opent de deuren in Leuven

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Komende zaterdag opent in Leuven centrum het nieuwe grillrestaurant Rotis zijn deuren. Dit op de locatie van de voormalige brasserie De Wiering. Op het menu: 100 procent Belgische kippen, ribs van Belgisch Landras- of Piétranvarken én Rotis-bier.

“Met Rotis willen we aantonen dat een snelle hap ook een leuke, gezellige en zelfs trendy beleving kan zijn”, aldus zaakvoerder Bart Vancluysen. “We hebben met opzet onze menukaart beperkt gehouden. We bieden in feite enkel kip en ribs aan, maar hierin willen we wel uitblinken. Naast sappige ribs en dito kip kan je er genieten van enkele speciale bieren waaronder ook ons eigen gebrouwen Rotis-bier, en dit in een totaal nieuw interieur. Er is gekozen voor ruwe, authentieke materialen zoals metaal en hout. Kortom: voor een natuurlijke sfeer die echtheid uitstraalt.”

Kom vanaf zaterdagmiddag de sfeer (en het eten) proeven. Place to be: het pand waar in oktober 2016 de laatste service van brasserie De Wiering draaide.

Niet alleen de naam, het interieur en de oppervlakte (dubbel zo groot!) van het restaurant van de Wiresto Groep is veranderd, ook het concept. Voortaan wordt er enkel gegrild in het Wieringstraatje. “De naam van het nieuwe restaurant, Rotis, is afgeleid van het woord ‘rotisserie’, ook wel grillrestaurant genoemd”, aldus Bart. “Binnen het Rotis-concept hebben wij bewust gekozen voor de Churrasco-houtskoolgrill. De term ‘Churrasco’ is een vorm van barbecue die in Latijns-Amerika is uitgegroeid tot een traditionele kookkunst in het bijzonder voor het grillen van gevogelte en vlees.”

Op het menu/de houtskoolgrill

De ribs van Rotis stammen af van het Belgische Landras- of Piétranvarken, mager met voldoende smaak en zacht qua textuur. De varkens zijn gekend voor hun korte romp en mooie vaste bil, dankzij hun gevarieerde voeding die is afgestemd op elke groeifase van het varken. De ribben zijn met de hand versneden aan de kant van de carré waar het betere vlees zit.

Net zoals de ribs zijn de kippen 100 procent Belgisch. Deze worden speciaal opgekweekt met een plantaardige voeding zonder toevoeging van additieven, zijn gehuisvest op stro en hebben vrije loop uit respect voor het natuurlijk gedrag van de dieren. Dat uit zich in heerlijk mals kippenvlees, iets waar de boer terecht trots op is. De houtskoolgrill draagt ertoe bij dat de kip een fijn knapperige gebraden korst krijgt die je zeker niet mag vergeten op te eten.

Take-out

Dankzij de take-out-folder van Rotis kan je ook kip en ribs afhalen. Je kan dagelijks van 17 tot 23 uur, en in het weekend zelfs van 12 tot 23 uur van thuis uit bestellen. Eerst een pint aan de toog en dan met een lekker stuk vlees naar huis? Perfect mogelijk.

Openingsuren

ma tot vrij: 17u tot 24u

za tot zo: 12u tot 24u

Adres

Wieringstraat 2, 3000 Leuven

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans