Grand Place Gourmande tijdens Hapje-Tapje

Bart Mertens
3 jaar geleden
door Bart Mertens

De 28ste editie van Hapje-Tapje in Leuven pakt uit met enkele nieuwigheden. Zo wordt voor het eerst de beneden-Tiensestraat opgenomen in het culinaire parcours. Ook nieuw: de Grand Place Gourmande, uiteraard op de Grote Markt. Negen Leuvense klassezaken, waaronder Het Land aan de Overkant, verzamelen op het plein om de bezoekers het beste van het beste te laten proeven.

Nu zondag, op 7 augustus, is het alweer de hoogste tijd voor Hapje-Tapje in Leuven. Het wordt een bijzondere editie, vooral omdat er enkele nieuwigheden op het programma staan tijdens ‘de moeder van alle eetfestivals’. “Hapje Tapje kiest voor vernieuwing en dat is volledig in de lijn van Het Groot Verlof”, zegt schepen Dirk Vansina (CD&V). “Uiteraard blijft het culinaire parcours in de binnenstad bestaan maar dat parcours wordt uitgebreid met de beneden-Tiensestraat. Hopelijk kan dat de drukte in de Muntstraat een beetje verlichten.”

Hapje-Tapje-2013Op het programma ook de ‘Grand Place Gourmande’. Dat bijzonder lekkere onderdeel van Hapje-Tapje vindt plaats op de Grote Markt en vervangt de showcooking met bekende chefs. Zij worden vervangen door bekende Leuvense restaurants en culinaire topzaken die samen onder één parasol het beste van het beste zullen aanbieden aan de bezoekers van Hapje-Tapje. Concreet gaat het om negen klassezaken uit Leuven, waaronder Het Land aan de Overkant dat al jaren bekend staat als één van de beste restaurants van onze regio. Ook Spaans Dak, Tribunal, Trente, Zuut, Elsen, Essenciel, Tafelrond en Zappaz zijn van de partij. Zo zal Het Land aan de Overkant onder meer gelakt buikspek, popcorn van varkensoor, gepekelde groenten en pickels aanbieden. Zeker gaan proeven is de boodschap.

 

“We hadden beloofd dat Het Groot Verlof ook meer ‘Leuvens’ zou worden”, reageert schepen Dirk Vansina tevreden. “Leuven heeft heel wat klassezaken en die mochten dit jaar niet ontbreken. Ik ben heel fier dat ze meedoen. Ze voegen een hogere culinaire dimensie toe aan Hapje-Tapje.”

De gerechten kosten telkens € 6 euro, de dranken € 3. Aan een centrale kassa koop je jetons van € 3 of een kaart van € 15 waarmee je een vastgelegd menu met 3 van de gerechtjes kan proeven. Ieder restaurant biedt slechts één gerechtje aan. De voorraad is beperkt dus wees er tijdig bij.

Meer info: www.hetgrootverlof.be/hapje-tapje

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens