Gouden Kruispunt is volgebouwd

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Het Gouden Kruispunt in Sint-Joris-Winge is zo goed als verzadigd. Er zou geen plaats meer zijn voor nieuwbouw en ook in de omliggende zone van het winkelcentrum mogen er geen nieuwe winkels meer gebouwd worden. De aanleiding daartoe is dat de omgeving de verkeersdrukte simpelweg niet meer aan kan.

De verkeerssituatie aan het Gouden Kruispunt zit muurvast. Het is zelfs zo erg dat er zelfs geen uitbreiding van de parking meer mogelijk is. Uiteraard sluit deze situatie nieuwe initiatieven uit. Ook in de omgeving kan er geen sprake zijn van nieuwbouw en of verbouwing van bestaande handelszaken. Verder worden bouwaanvragen stelselmatig afgeblokt. Het schepencollege en de dienst ruimtelijke ordening van de gemeente Tielt-Winge staat tot op heden niet toe dat een voormalige steenkapperij nabij de rotonde zou gesloopt worden en vervangen door een nieuwbouw met winkels.

Het zijn volgens het gemeentebestuur de eigenaars van de panden en de winkeluitbaters die zelf hebben gevraagd om mogelijke aanvragen voor nieuwbouw of aanpassingen van winkelruimtes te weigeren. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer