Golazo wordt volledig eigenaar van de NV Balenberg na overname van aandelen Sven Nys Nys blijft na de overname bestuurder

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Sportmanagementbedrijf Golazo heeft voormalig wereldkampioen veldrijden Sven Nys uit Baal uitgekocht uit de NV Balenberg. Deze NV staat voor een toeristisch belevingscentrum voor offroad-fietsen, het Sven Nys Cycling Center, die opgebouwd is rond de figuur van de alombekende cyclocrosser. Het project in en rond de befaamde Balenberg opent nochtans eind juni de deuren.

Aanvankelijk had Sven Nys een belang van vijftig procent in de vennootschap die aan het project gekoppeld was. Dat belang werd overgenomen door sportmanagementbedrijf Golazo van Bob Verbeeck, zo meldt de site ‘derijkstebelgen.be’. Daardoor wordt Golazo volledig eigenaar van de NV Balenberg en het vastgoed. Dat wordt ook bevestigd door woordvoerder Van Goolen.  Wel blijft Nys na de overname bestuurder bij de NV Balenberg, hij verdient met de verkoop zijn liquide middelen in de vennootschap SN Cycling met één miljoen euro verhogen en de schuld met een half miljoen euro afbouwen. Zijn totaal vermogen zou 2,5 miljoen euro bedragen.

 

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer