Gezellig wintershoppen doe je in Aarschot

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Ben je al aan het piekeren wanneer je in je drukke agenda een gaatje zal vinden om je eindejaarsaankopen te doen? Of kan je er niet genoeg van krijgen? Geen nood. Aarschot Parelt, de kerndelegatie van Aarschotse handelaars, creëert voor jou extra momenten om op jacht te gaan naar de perfecte kerstcadeautjes en een feestelijke outfit. Aarschot doet er nog een flinke schep bovenop door de binnenstad volop onder te dompelen in een gezellige kerstsfeer.

Op zondag 11 en 18 december 2016 kan je in Aarschot gezellig wintershoppen. De handelaars openen dan uitzonderlijk hun deuren van 10 tot 18 uur.

Op zondag 18 december 2016 organiseert Aarschot Parelt in samenwerking met de Aarschotse Marktkoopliedenbond een kerstmarkt van 13 tot 21 uur. Op de Bonewijk en in de Martelaren- en Leuvensestraat kan je snuisteren tussen marktkramen en standjes van de handelaars. Hou je ogen goed open, want het zou wel eens kunnen dat je niemand minder dan de kerstman tegen het lijf loopt.

Duid ook vrijdag 23 december 2016 met stip aan in je agenda, want dan zijn de winkels extra lang open tot 20 uur voor de late night shopping. Ideaal om lastminuteaankopen voor kerst te doen! Om je in de juiste stemming te brengen zorgt Aarschot Parelt ook voor stemmige muziek en tal van kleine kerstbomen in de winkelstraten.

En of dat allemaal nog niet genoeg is, organiseert Aarschot Parelt in samenwerking met Het Gasthuis van 16 december 2016 tot 5 januari 2017 een zoektocht voor jong en oud. In de etalages zitten vragen voor de volwassenen en rendiertjes voor de kinderen verstopt. De volwassenen noteren de antwoorden op de vragen in het invulboekje en de kinderen tellen hoeveel rendiertjes ze gevonden hebben.

Het invulboekje van de zoektocht kan je verkrijgen in de Scheve Stadshut van het Winterfeest op de Grote Markt. Tot en met donderdag 5 januari 2017 kan je de ingevulde boekjes afgeven in de Scheve Stadshut of op het stadhuis. De prijsuitreiking is gepland op zondag 8 januari 2017 om 11 uur op de Grote Markt.

Ook de stad Aarschot doet een flinke duit in het zakje. Naast het Winterfeest op de Grote Markt valt er in het stadscentrum heel wat te beleven: van het Huis van de Kerstman tot een wensmuur en een heuse maretakboog. Niemand minder dan de kerstman en zijn gezin komen op bezoek en nemen hun intrek in het pand van Harry Heylen, dit in samenwerking met Flash Communication. Voorbijgangers kunnen er de slaapkamer, werkkamer, zitkamer… van de kerstman bewonderen. Op bepaalde data kunnen de kinderen de kerstman zelfs een bezoekje brengen. Ook op straat kan je de kerstman tegenkomen. Hij doet immers zijn kerstinkopen in Aarschot en deelt allerlei lekkers uit aan de brave kinderen.

Voor de gevel van de vroegere Kroonslager komt een wensmuur, waar jong en oud hun kerstwensen kwijt kunnen. Verder tovert de stad Aarschot het pand van schoenwinkel Torfs om tot een winterlandschap met echte sparren en een sprookjesachtig sneeuwtapijt. Dit initiatief kadert in de ‘Christmas windows’ – etalages in onvervalste kerstsfeer – waar ook de handelaars aan meewerken.

Op de kruising van de Martelarenstraat met de Jozef Tielemansstraat kan je je lief, vriend(in), (groot)ouder of huisdier een stevige pakkerd geven onder een romantische maretakboog. Vergeet niet om dit liefdevolle moment op je smartphone te vereeuwigen. Met hastags zoals #kissesfromAarschot of #loveAarschot wordt dit ongetwijfeld een hit op de sociale media. Op dezelfde plaats voorziet de stad ook een grootse videoprojectie.

Als kers op de taart plaatst de stad Aarschot twee gigantische kerstbomen van 12 à 15 meter hoog op de Grote Markt en de Bonewijk en zorgt voor extra kerstverlichting. Kerstsfeer alom, dus!

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer