Geuzebier maakt intrede in Hageland

AarschotseBruine
Stefan Van de Weyer
5 maanden geleden
59 Views
door Stefan Van de Weyer

Een bierstube, of bierkelder, zal zijn intrede maken in cultureel centrum Het Gasthuis in de Gasthuisstraat in Aarschot. Zo zal er een eigen Geuzebier onderdak vinden, het gevolg van experimenten met hun bier Grand Cru. Verder vond de nieuwe versie van de Aarschotse Bruine er onderdak.

In de stadsbrouwerij worden de Grand Cru en de Aarschotse Bruine gebrouwen. Van dit laatste bier wordt een nieuwere versie gemaakt, vooral in de gisting ligt een verschil. Ze haalden hun mosterd bij de Rodenbach Vintage. Ze lieten het gist om dat te produceren rechtstreeks overkomen uit Amerika. Dat was eenmalig, nu gaan ze dit zelf produceren. Als gevolg van het brouwproces van de Grand Cru zal binnenkort ook een nieuwe formule ontstaan waardoor er in het Hageland een Geuzebier zal zijn. Uiteraard zal het de benoeming “geuze” niet mogen dragen, gezien het niet in de geuzeregio gebrouwen zal worden.

 

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer

Commentaar