Genieten van wijn op Vino 2013 van S.P.Q.R.

S.P.Q.R., de Leuvense vereniging van Rome-liefhebbers, organiseert ook dit jaar een wijnfestival. Vino 2013 vindt dit weekend plaats en is al toe aan de vijfde editie. “De vier vorige Italiaanse wijnevenementen van S.P.Q.R. groeiden uit tot een groot succes. Vele honderden wijnliefhebbers kwamen de voorbije jaren kennismaken met telkens zo’n 120 tot 150 lekkere Italiaanse wijnen”, zegt Eric Claes, voorzitter van S.P.Q.R.

De liefhebbers van Italiaanse wijnen moeten dit weekend afzakken naar de businesslounge van OHL. Daar vindt al voor de vijfde keer het Italiaanse wijnfestijn van S.P.Q.R. plaats. De standhouders zijn reeds jaren professioneel bezig met Italiaanse wijnen en bieden de bezoekers een unieke kans meer te weten te komen over een bepaalde regio, druif of wijn. Zowel de particuliere wijnliefhebbers als mensen die beroepshalve bezig zijn met wijn zullen tijdens deze tweedaagse wijnhappening ongetwijfeld nuttige informatie kunnen vergaren en natuurlijk… veel proeven!

“Dit jaar zijn er drie nieuwe standhouders”, zegt Eric Claes, voorzitter van S.P.Q.R. “Met S.P.Q.R., onze vereniging van Romevrienden, willen we de passie en kennis van wijn delen met zoveel mogelijk mensen. We organiseren daarom een tweedaagse happening waarop we het publiek laten kennismaken met een heleboel Italiaanse topwijnen uit elke prijsklasse. We willen de mensen ook iets bijleren. Achter iedere fles schuilt een spannend of leuk verhaal en de bedoeling is dat de mensen die verhalen leren kennen en ontdekken. Wijn is een prachtig, uniek en levend product dat zich ieder jaar en op ieder moment weer anders presenteert. Je raakt nooit uitgeproefd.” 

Meer info:

www.spqr.be, www.vinofestival.be

Zaterdag 23 februari 2013 van 14 tot 20 uur
Zondag 24 februari 2013 van 14 tot 18 uur

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel