Gemeenten strijden om kunstwerk

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De provincie Vlaams-Brabant organiseert, samen met Radio2 Vlaams-Brabant, de 9de editie van Kunst op Komst. Elke Vlaams-Brabantse gemeente kan meedoen aan deze wedstrijd om het beeld ‘Werkplaats’ van de Leuvense kunstenaar Willy Peeters te winnen.

“Met Kunst op Komst willen we hedendaagse beeldende kunst dichter bij de mensen brengen en Vlaams-Brabant laten uitgroeien tot een openluchtpark met prachtige beelden. De gemeente die het best kan aantonen dat het kunstwerk een meerwaarde is voor haar cultureel erfgoed en de samenhang in de gemeenschap kan versterken, wint het beeld”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor cultuur.

Het beeld dat deze editie centraal staat, is van de hand van de Leuvense kunstenaar Willy Peeters. De titel van het werk is ‘Werkplaats’. Op dit moment bestaat het werk in een kleine versie. Voor Kunst op Komst maakt Willy Peeters hiervan een monumentale bronzen versie. De hoogte van het beeld is 130 cm en wordt geplaatst op een piramidale sokkel.

Elke Vlaams-Brabantse gemeente kan zich voor 18 mei kandidaat stellen om mee te dingen naar het kunstwerk. De winnaar van de wedstrijd krijgt het beeld in permanente bruikleen van de provincie om het een plaats te bieden in haar openbare ruimte. Drie geselecteerde gemeenten nemen het tegen mekaar op in het najaar. In oktober weten we welke gemeente het kunstwerk wint en in december wordt het geplaatst en ingehuldigd.

Meer info: www.vlaamsbrabant.be/kunstopkomst

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans