Geflitst: Herwig Beckers (CD&V) op 1 mei

Bart Mertens
3 jaar geleden
door Bart Mertens

Elke twee weken gaat Leuven Actueel op zoek naar een leuk beeld uit Leuven waar we zelf een eigenzinnige interpretatie aan geven. In onze zoektocht laten we ons fotografisch oog vallen op een opvallend tafereel. Deze keer niemand minder dan OCMW-voorzitter Herwig Beckers (CD&V) die toch een beetje de vreemde eend in de bijt was op het socialistische 1 mei-feest in Leuven.

Op 1 mei is rood wat rood hoort te zijn…het lijkt de logica zelve op het socialistische 1 mei-feest dat in Leuven traditioneel van start gaat met enkele toespraken op het Martelarenplein. Daarna trokken de socialisten in stoet naar het centrum van de stad om te eindigen met een muzikaal feestje op de Vismarkt onder de noemer Pleinafair.

“Pleinafair is inderdaad het gloednieuwe Feest van de Arbeid”, zegt Mich De Winter, voorzitter van sp.a in Vlaams-Brabant. “Dit jaar pakten we het eens anders aan. Van foodtrucks tot kinderanimatie… We voelen al langer de noodzaak om de traditionele viering aan te passen en open te trekken naar iedereen die de Dag van de arbeid een warm hart toedraagt.”

Tussen al de socialisten toch ook een vreemde eend in de bijt op het 1-mei feest, met name OCMW-voorzitter Herwig Beckers van CD&V. Blijkbaar draagt ook hij 1 mei in zijn hart. Of volgde hij gewoon zijn hart? Het zal eerder dat laatste zijn want Herwig Beckers vormt een meer dan gelukkig koppel met Martine Vanbever (sp.a). Zij was tot midden vorig jaar gemeenteraadslid voor de socialisten in Lubbeek. Ondertussen verhuisde Martine naar Leuven.

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens