Geen flitspalen na ongeval met drie doden

Bart Mertens
3 jaar geleden
door Bart Mertens

In de beruchte bocht op de Aarschotsesteenweg waar eind januari drie doden vielen bij een ongeval komen voorlopig geen flitspalen. Dat zegt Leuvens burgemeester Tobback (sp.a). “Het gewest geeft wel toestemming maar wil niet opdraaien voor de kosten”, klinkt het.

Eind januari sloeg het noodlot toe op de Aarschotsesteenweg in Wilsele. Kurt D’Hooge, Jelle Wittemans en Mak Bucalo lieten het leven na een zwaar ongeval in de beruchte flauwe bocht. Enkel Tom De Bruyne overleefde de crash. Meteen gingen er stemmen op om maatregelen te nemen om de verkeersveiligheid te verbeteren op de plaats van het verschrikkelijke ongeval. “De stad Leuven verlaagde op eigen initiatief en voor haar beurt de maximumsnelheid naar 50 km/uur”, zegt burgemeester Tobback (sp.a). “We vroegen aan het Vlaams Gewest ook twee flitspalen. Het gewest gaf wel toestemming voor die flitspalen maar weigert de rekening te betalen. Het gaat nochtans om een gewestweg. Voorlopig komen die flitspalen er dus niet. Ik vind het erg dat de stad zou moeten opdraaien voor de verantwoordelijkheid van het gewest. Maar dat is blijkbaar de situatie waarin we beland zijn anno 2016…”

De nabestaanden van de slachtoffers zijn allesbehalve blij met de houding van het Vlaams Gewest. Maarten Debaene, stiefvader van de betreurde Mak Bucalo: “Er vallen drie doden en niemand beweegt…de overheden wijzen naar elkaar. Elk ongeval is er één teveel en het gaat om mensenlevens. Er moet daar dringend iets gebeuren.”

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens