GAS-boetes voor smijten van flesjes op de baan en nachtlawaai

Bart Mertens
3 jaar geleden
door Bart Mertens

Vier studenten, allen twintigers die in de Dagobertstraat op kot zitten, kregen woensdagnacht een GAS-pv omdat ze van uit een raam op de vierde verdieping verschillende flesjes bier naar beneden gooiden. Enkele buren, die wakker werden van het lawaai, belden de politie. Toen de ploeg ter plaatse kwam, lag de straat bezaaid met glasscherven. De studenten die verantwoordelijk waren voor het kabaal waren dronken. Ze moesten het glas op de straat opruimen en kregen vervolgens een GAS-pv.

De politie kreeg in de nacht van woensdag op donderdag ongeveer twintig oproepen voor nachtlawaai. Op de terreinen van het sportkot veroorzaakte een feestje in open lucht voor verschillende klachten van omwonenden. Op het Helleputteplein veroorzaakten enkele jongeren die daar waren samengetroept voor nachtlawaai. Hetzelfde was het geval in de Leo Dartelaan.

Kotfeestjes waren er onder ander in de Sint-Barbarastraat, de Brusselsestraat,de Willemsstraat, de Brabançonnestraat en de Vlamingenstraat.

De klanten van een café in de Vlamingenstraat, die op het terras zaten, hielden de buren uit hun slaap. Omdat werd afgesproken dat er na middernacht geen klanten meer op het terras mochten zitten om de nachtrust van de omwonenden te waarborgen, kregen de klanten die deze afspraak aan hun laars lapten allen een GAS-pv.

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens