Galaxie’s Nightshift op 30 april in Het Depot

Na twee geslaagde edities begint Galaxie’s Nightshift een fijne traditie te worden. Op 30 april kloppen de heren van Discobar Galaxie weer overuren om hun vrije Dag van de Arbeid meer dan dik te verdienen. Met gratis feestdag om weer helemaal te recupereren.

Norman Jay is een zeer voorname en vooruitstrevende Britse DJ. Hij begon zijn carrière met het bouwen van ‘warehouseparties’ ofte niet echt zeer legale feestjes. Daarnaast presenteerde hij op Kiss Fm, een ook al niet zo legaal radiostation. Later sloot hij zich aan bij het toenmalig label van Gilles Peterson (ja, die zakt ook af naar Het Depot) ‘Talkin’ Loud’ en kreeg hij een show op BBC London.
Aangezien de muzikale kennis van Norman Jay zo groot is, draait hij verschillende genres muziek. Alles wat een ‘rare groove’ in zich draagt. Rare groove was ook de naam van een nieuw funky undergrond dance fenomeen dat eind jaren ’80 ontstond en de toen nieuwe muziek uit NY en Chicago, house, oppikte. In 2002 kreeg Norman Jay een medaille van Koningin Elisabeth II voor ‘deejaying and services to music’. De mannen van Discobar Galaxie kruipen uiteraard ook weer zelf achter de draaitafels. Ook Raoul Lambert zal ervoor zorgen dat er gedanst wordt.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel