GAIA ontplooit reuze schaakbord in Diestsestraat

Dierenrechtenorganisatie GAIA zal morgen een reuze schaakbord opstellen in de Diestsestraat in Leuven. Met deze actie wil GAIA de Leuvenaar sensibiliseren voor het wrede lot van Roemeense en Argentijnse slachtpaarden voor de Belgische markt om zo het paardenleed “schaakmat te zetten”. De actie van morgen maakt deel uit van een tournee door 10 Belgische steden.

“Roemeense paarden die op het bord van de Belgische consument terechtkomen worden mishandeld.” Dat blijkt uit een onderzoek dat GAIA in mei 2013 voerde in Roemenië, de voornaamste EU-leverancier van paardenvlees. De beelden die de dierenrechtenorganisatie maakte zijn naar hun zeggen schokkend. In 2011 onthulde GAIA reeds de gruwelijke omstandigheden van Argentijnse slachtpaarden waarvan het vlees verkocht wordt in Belgische supermarkten.

“GAIA nodigt de Leuvenaar uit om briefkaarten te tekenen met een duidelijke boodschap aan het adres van de supermarkten: stop met paardenvlees te verkopen zolang er geen garanties zijn op het dierenwelzijn en de traceerbaarheid tijdens het gehele productieproces”, klinkt het. Thuis-Actrice Annick Segal komt de vrijwilligers van GAIA morgen een handje toesteken.

 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel