Gaatjesborende inbrekers teisteren Leuven

Nadat dit weekend Wilsele werd geteisterd door deze dieven, vreest de politie dat ze Leuven verder gaan teisteren. Getuigen maakten steeds melding van twee à drie mogelijke daders. De politie vraagt om zo snel mogelijk naar hen te bellen, indien er verdachte personen, wagens of handelingen bemerkbaar zijn. Bijvoorbeeld een onbekende man in de tuin van de buren die op vakantie zijn of wagens die rondjes maken in wijken.

 

Zondag in de loop van de dag kreeg de politie melding van enkele inbraken in de buurt van Leuven. Eerder was al melding gemaakt van inbraken in de Poelstraat, de Rooistraat, de Vanderelststraat en de Prinsstraat in Wilsele.

In de meeste gevallen werden de feiten gepleegd door ‘gaatjesboorders’. In het raamkozijn worden één of meerdere gaatjes geboord. Langs die weg kan men dan de raamklink openduwen. In enkele gevallen lukte dat niet omdat de bewoners het raam aan de binnenkant hadden beveiligd met een extra slot. Uit buurtonderzoeken bleek dat een aantal bewoners verdachten hadden zien weglopen of door tuinen sluipen. Er was telkens sprake van twee tot drie personen. Dit weekend was Wilsele het werkterrein van de gaatjesboorders. De dagen daarvoor werd op een hele reeks plaatsen toegeslagen in de randgemeenten van Leuven. De politie doet een oproep om verdachte zaken (onbekende personen die in de straat of de buurt rondhangen met opvallend veel aandacht voor de woningen, onbekenden die rondhangen in de tuin van de buren die met verlof zijn, een onbekende wagen die rondjes draait, geluiden van brekend glas,…) zonder verwijl te melden.

 Onbekenden probeerden zaterdagnacht in te breken in een woning in de Eendebroekstraat in Wilsele. Ze probeerden een raam dat op kiepstand stond open te breken. Het raam werd geforceerd, maar de daders slaagden er niet in binnen te geraken. Een buurvrouw die door het lawaai was opgeschrikt, zag drie mannen weglopen. Onbekenden drongen binnen in een woning in de Vierhuizenstraat. Ze boorden een gaatje onder het slot van een raam aan de achterzijde van de woning. De gelijkvloerse verdieping werd helemaal doorzocht. De bewoners waren op het ogenblik van de inbraak thuis, maar merkten niets. Er werd geen buit gemaakt.

 Bewoners van een woning op de Aarschotsesteenweg stelden zondag vast dat er tijdens hun afwezigheid in het weekend was ingebroken. Er werden twee gaatjes geboord in de omlijsting van een schuifdeur. De woning werd doorzocht. De buit is niet gekend. Ook in een woning in de Vaartstraat in Leuven werd ingebroken. De bewoners stelden de inbraak zondagavond tijdens hun thuiskomt vast. Uit de vaststellingen blijkt dat de indringers over de muur geklommen waren om in de tuin terecht te komen. Vervolgens werd een gaatje geboord in een keukenraam. De woning werd doorzocht. De indringers probeerden ook een kluis te openen die ze in de woning aantroffen, maar slaagden daar niet in. De omvang van de buit is niet gekend.

 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel