Futuring Europe Forum laat licht schijnen op Europa’s toekomst

Stefan Van de Weyer
11 maanden geleden
door Stefan Van de Weyer

De familie Arenberg was thuis in heel Europa en actief in de Europese diplomatie. De Europese gedachte, met de onderlinge lotsverbondenheid van Europese landen en volkeren, was en is nog altijd een belangrijk thema voor de familie. Daarom organiseert Metaforum, de interdisciplinaire denktank van de KU Leuven, het Futuring Europe Forum.

Dit gebeurt in aanwezigheid van Herman Van Rompuy, voormalig voorzitter van de Europese Raad, en ZDH hertog Leopold van Arenberg.

Op woensdag 28 november vindt het Futuring Europe Forumplaats. Tijdens dit evenement zal Metaforum het resultaat van haar denkoefening over de toekomst van Europa voorstellen. Ook Anne Applebaum, professor aan de London School of Economics en columniste bij The Washington Post, laat haar licht schijnen op de staat van de democratie in de EU, met haar keynote “Will Europe Save Democracy?”

Ook de winnaar van de studentenwedstrijd Futuring Europe zal zijn speech voordragen. Metaforum KU Leuven daagde de studenten uit tot het schrijven van een speech waarin ze hun visie op Europa uit de doeken doen. Een tipje van de sluier: de winnaar is op zijn minst opmerkelijk te noemen, gezien zijn Hongaarse identiteit en de recente ontwikkelingen in het land. Hij zal zijn prijs ontvangen uit handen van Herman Van Rompuy.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer