Fusie binnen volwassenenonderwijs

Kirsten Bosmans
5 maanden geleden
door Kirsten Bosmans

Op 1 september fusioneren de vrije CVO’s VTI Leuven, Hageland en Qrios naar één Centrum voor Volwassenenonderwijs. Door deze fusie wordt Qrios één van de grootste CVO’s van Vlaanderen, met meer dan 10.000 cursisten, ruim 150 opleidingen en 40 lesplaatsen, verspreid doorheen Limburg en Vlaams-Brabant.

Het volwassenenonderwijs is erg populair in Vlaanderen. Ruim 321.000 cursisten volgen opleidingen in dag-, avond- of weekendonderwijs. Er wordt ingeschreven voor een waaier aan modules binnen tweedekansonderwijs, zorg & welzijn, techniek en technologie, maar ook voeding, administratie, verkoop, talen, informatica, logistiek, mode, lifestyle en fotografie kennen veel belangstelling.

“De fusie komt er naar aanleiding van het regeerakkoord op vraag van Vlaams Minister voor Onderwijs Hilde Crevits,” vertelt Philippe Houben, directeur van CVO VTI Leuven. “De regering verplichtte een hervorming binnen het volwassenenonderwijs om CVO’s meer slagkracht en zichtbaarheid te geven. Volwassenen die levenslang leren en zich omscholen zijn immers nodig om welvaart te blijven garanderen in onze maatschappij die zo razendsnel verandert,” aldus Philippe Houben.

“Onze westerse economie groeit naar een kennis- en diensteneconomie,” legt Philippe Houben verder uit.  “Nieuwe technologieën en globalisering dringen zich op, waardoor werknemers verplicht worden zich bij te scholen. Maar de persoonlijke voordelen voor de cursist zijn evenzeer aanwezig: mensen vinden nieuwe uitdagingen, vergroten hun netwerk en verruimen hun blik. Ze kiezen voor opleidingen die hun interesse wekken en maken als lerende tijd voor zichzelf.”

“Het motto van Qrios is PASSIONATELY CURIOUS,” zegt Isabel Laing, directeur van Qrios. “Qrios wil je nieuwsgierigheid en je verbeelding prikkelen en je leergierigheid stimuleren. Meer dan 700 gepassioneerde en gedreven leerkrachten staan vanaf 2 september voor je klaar om je kennis uit te breiden en je competenties te verhogen. Kom gerust eens langs bij één van onze campussen om de Qrios-sfeer zelf te ervaren! ”

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans